BOEKEN en VIDEO'S OVER HONDEN TRIMMEN - VERVOLMAKINGSSTAGES.

  HONDENTOILETTAGE

Lieve Ericx

Gaspard

Deze site is speciaal ontworpen voor professionele hondentrimmers en leerlingen in opleiding hondentrimmen, maar ook voor alle mensen die interesse vertonen in de wereld van de honden, en meer bepaald het trimmen en verzorgen van honden.

Personen die reeds een volledige opleiding hondentrimmen gevolgd hebben kunnen ook terecht bij Lieve om een vervolmakingsttage te volgen.(NL of FR)

Wil je meer inlichtingen? Om een mailtje te sturen: klik hier


De volledige opleiding (2 jaar) hondentrimmen is voor het ogenblik enkel toegankelijk voor personen die de theorie in het frans kunnen volgen.)


In de komende reeks boeken en filmpjes wil ik graag mijn meer dan 30-jarige ervaringen als hondentrimmer met u delen. Het is niet de bedoeling om hier trimschema's te gaan tonen, maar wel alledaagse problemen waarmee hondentrimmers en hondeneigenaars te maken kunnen krijgen zoals: de moeilijke haarstucturen van gecastreerde/gesteriliseerde honden, 'minder gemakkelijke' honden, en allerlei kneepjes van het vak om het verzorgen van honden zo vlug en veilig mogelijk te doen verlopen.


Het eerste nederlandstalige e-book (te downloaden in PDF-formaat) over    hondentoilettage is nog steeds verkrijgbaar. De papieren versie is uitverkocht.                     

Onderaan deze bladzijde vindt u de cover van het boek met de onderwerpen.

Indien u dit e-book wenst aan te kopen, stuur dan een mailtje naar:


                                 lieve@letoilettagecanin.be

                    met vermelding van de titel van het e-book.

         Deze mooie PDF-versie is te koop voor de prijs van 10€


     


               Er zijn reeds 5 nederlandstalige filmpjes verkrijgbaar.


Video n° 1: 'weken en waterblazer', een innoverende en interessante techniek die ook wordt uitgelegd in het eerste boek, en hier uitgebreid wordt getoond in een 30 minuten durende film.Prijs: 10€.

Alvast een uittreksel uit het eerste nederlandstalige filmpje: klik hier


Video n° 2: 'De Bichon frisé als huishond'.

Het tweede nederlandstalige filmpje is er: De Bichon Frisé als huishond.

Om een uittreksel te zien, klik hier.

Duur: 30 minuten, prijs: 10€.


Vidéo n° 3: 'Allerlei 1'

'Allerlei 1' toont jullie enkele heel interessante onderwerpen: een Akita Inu die zijn wintervacht niet kwijtraakt, een Shi-Tzu die zijn pootjes niet wil laten scheren, een seniel hondje, een Havanezer waarvan de melktandjes niet willen uitvallen, het verzorgen van de huidplooien bij een Engelse Bulldog, enz...zonder te vergeten het arme hondje waarvan een teennagel dwars door het voetkussen gegroeid is...

Wil je al een stukje zien? klik hier.

Duur: 30 minuten, prijs: 10€.


Video n° 4: 'De poedel in onze trimsalons'

Hier geen showpoedels, maar doordeweekse grote of kleine poedels die net ietsje mooier gemaakt worden dan de veel geziene 'kort geschoren' poedels.Duidelijke uitleg met verschillende varianten op een gemakkelijk te verwezenlijken trimschema voor 'trimsalonpoedels'.

Uittreksel: klik hier

Duur: 30 minuten, prijs: 10€.


Video n°5: 'Angstige honden'

Angstige honden zijn nooit gemakkelijk om te trimmen, maar met veel geduld kan je hier toch wel een beetje verandering in brengen. Hier het voorbeeld van een Engelse Cocker, niet aggressief, maar compleet onhandelbaar voor de poten. het is natuurlijk geen showhond, maar een huishond waarbij de snit aangepast wordt aan het karakter van de hond en de wensen van het baasje.

Maar het belangrijkste is: blijf lief voor de honden, hoe moeilijk ze ook zijn. Geen geroep, maar veel geduld en belonen voor goed gedrag.

Uittreksel:klik hier.

Duur: 45 minuten, prijs 10€.


Hieronder nog een stukje van het laatste artikeltje dat ik voor de Groomers Europe schreef:

De eerste regel in mijn trimschool is : ongewenst gedrag (grommen, proberen te bijten, niet willen stilstaan etc…) wordt volkomen genegeerd, tot de hond ophoudt met het ongewenst gedrag, om hem daarna met de stem te belonen. Op deze regel bestaat geen uitzondering…

Dus, anders uitgedrukt : de hond streng toespreken mag niet, laat staan roepen, en slaan (jawel, ik heb al gehoord dat dat jammer genoeg gebeurt) is al helemaal uit den boze.

Beloning is in mijn ogen de enige oplossing om het gedrag van de hond te verbeteren. Ik zeg daarmee niet dat die verbetering er altijd zal aankomen, maar in de meeste gevallen wel, en in de goede zin. Het is te zeggen : de hond zal hopelijk begrijpen dat goed gedrag hem complimentjes en aandacht oplevert, slecht gedrag helemaal niets.

Is het slechte gedrag niet veel te verbeteren, dan is het nog steeds beter om als trimster een muilbandje te gebruiken, en rustig verder te werken, eerder dan zenuwachtig te worden, wat op het eind van de dag voor de trimster wel een heleboel negatieve energie gaat opleveren.

Verkeerde reakties (roepen bvb) van de trimster kunnen de hond misschien wel doen stilstaan,  maar hij zal het doen uit angst, terwijl hij het met een beetje geduld ook zou kunnen doen om jou plezier te doen. Veel beter, nietwaar ?


Je kan de filmpjes downloaden voor de prijs van 5€ door mij een mailtje te sturen:


lieve@letoilettagecanin.be


Ik probeer zo spoedig mogelijk nog meer nederlandstalige filmpjes te maken.


Indien u een bepaald onderwerp over hondentrimmen wilt zien aan bod komen, stuur mij dan maar een mailtje met het onderwerp, en ik probeer hier dan zeker voorrang aan te geven.


Het onderwerp 'de poedel als huishond' werd aangevraagd en is dus toegevoegd.


Commentaren van een paar lezers:


'Ik heb je boek ontvangen en heb er met veel plezier in gelezen. De uitleg en de foto's zijn erg duidelijk. Ik als beginnend trimster heb veel aan de vele tips die erin staan en het krijgt een vast plekje in mijn salon'


'Ik heb jou boekje doorgelezen en er staan heel veel tips en weetjes in die je echt wel kan gebruiken als hondentrimmer. Het is een boekje dat ik veel zal gebruiken in het trimsalon!


Op 6 mei 2014, schreef Annelies:

Beste Lieve,

Hoe blij heb je mij kunnen maken met dit filmpje. Met name het hoofdje vergt mij veel tijd. En ik heb dan vaak ook twijfels omdat ik hem niet als show hond wil zien maar gewoon gezellig. Precies zoals het hondje op de film. Als ik zo kijk zit ik aardig in de buurt, maar ik kan natuurlijk niet tegen jou op met al je ervaring en doe er ook geen 1 1/2 uur over maar 3 uur. En inderdaad eerst voorwerken , wassen, föhnen afwerken. Dat scheelt een hoop tijd. Zeker als de haren nat zijn duurt het altijd al een eeuw eer ze droog zijn omdat het toch enigszins vettig/zijde-achtig aanvoelt. Hij is gecastreerd dus werd stugger maar door de Hills Hypoallergeen brokjes waar zalmolie in zit is het veel zachter. Hij had in het nest al een donker pigment en heeft het nog. Geen roze buikje voor Doedel.

Een vraag over de oortjes. Die maak ik altijd kort, als hij loopt en ze wippen op en neer vind ik dat zo schattig en ik vind dat pittig staan. Om niet IN zijn oortje te knippen maak ik dat weer nat en knip dan precies langs de rand die je dan beter kunt zien. En dus zonder ongelukjes. En de haren aan/op het oor, de flap zeg maar, laat jij dat altijd, ik heb het laatst dunner gemaakt en mijn gevoel zegt dat dit niet echt moet/nodig is.

Als ik de rand knip tot hoever moet ik dan gaan, helemaal of laten verlopen want daar ben ik al eens de fout mee in gegaan dat hij achter zijn oor een soort van gat heeft. Wil je mij dat uitleggen alsjeblieft.

Je mag mijn enthousiasme op je site zetten hoor! Ook zo vlug dat als het is gegaan, super! En een heel duidelijk filmpje. Mijn dank is enorm!

Hartelijke groeten en ik zie jouw antwoord tegemoet.

Annelies

Op 6 mei 2014, schreef letoilettagecanin <lieve@letoilettagecanin.be>:

Hartelijk dank voor je reaktie Annelies!

Wat betreft de oortjes:

Dat hangt af van het volume van de rest van het hoofdje: de oortjes moeten zich altijd min of meer integreren in het 'bolletje' dat het hoofdje vormt. Indien je een 'grotere bol' hebt, moet je de oortjes ook iets langer laten. Bij de hondjes van mijn klienteel doe ik de oortjes meestal in de lengte kort tot aan het randje, en stel ik de rest van het hoofdje hierop af, zo wordt het niet te volumineus voor klanten die niet veel borstelen. Het flapje zelf moet nog een beetje bol staan, weer om dezelfde reden om een perfecte cirkel te bekomen, anders krijg je een licht afgeplat deel.

Ik hoop dat het zo duidelijk is voor jou.U kan ook vele andere uittreksels uit mijn franstalige video's zien op de onderstaande site van mijn trimsalon te Overijse(Zie 'filmpjes'), en ook op deze site bij 'vidéos sur le toilettage canin'.

De andere filmpjes over hondentrimmen zijn voorlopig enkel in het frans verkrijgbaar.(Zie 'vidéos sur le toilettage canin') De beelden zijn echter zeer expliciet, en een klein beetje kennis van de franse taal volstaat om deze te kunnen volgen. Je kan ook telkens een gratis uittreksel bekijken.Copyright © All Rights Reserved